Κοκκινιστές αγκινάρες με αρακά

Υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι
150γρ λάδι
50γρ λάδι
1 κιλό αγκινάρες
600γρ αρακά
500γρ χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος
1,5λτ νερό
10γρ αλάτι
6γρ πιπέρι
1γρ ρίγανη
50γρ 80% Superfood spread
Goji berry+χυμό ροδιού (ή κολοκύθα)
4γρ κανέλα.

Διαδικασία παρασκευής (για VEGAN):
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λεπτοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με τα 150γρ
λάδι για 5 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε τις αγκινάρες και τον αρακά, και τα καβουρντίζουμε για 1 λεπτό και
προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Μόλις
αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά (από το 12(μέγιστο) στο 8), και βράζουμε για 60
λεπτά και κλείνουμε την φωτιά.
Όταν βράζει, βάζουμε το σκέπασμα στην κατσαρόλα, αν θέλουμε αρκετή υγρασία στο
φαγητό μας, ή αφαιρούμε το σκέπασμα, αν θέλουμε λιγότερο υγρό στο φαγητό μας.
Ανακινούμε συχνά.
Σε ένα μικρό ποτήρι βάζουμε τα 50γρ λάδι με τα 50γρ 80% Superfood spread Goji
berry+χυμό ροδιού , και τα ανακατεύουμε. Στο τέλος του βρασίματος, όταν σβήνουμε την
φωτιά, ρίχνουμε το μίγμα λαδιού και 80% Superfood spread Goji berry+χυμό ροδιού, και
την κανέλα και ανακατώνουμε απαλά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας
μετά από 5 λεπτά.
Σημείωση 1: Αντί για 500γρ χυμός ντομάτας συμπυκνωμένο, μπορούμε να βάλουμε 1 κιλό
ντομάτα αποφλοιωμένη και τριμμένη, οπότε βάζουμε 1λτρ νερό ακόμη.
Σημείωση 2: Για πιο απαλή γεύση μπορούμε να βάλουμε το 80% Superfood spread Goji
berry+κολοκύθα, αντί του 80%Superfood spread Goji berry+χυμό ροδιού.
Η προσθήκη του 80%Superfood spread Goji berry+χυμό ροδιού (ή κολοκύθας) δίνει «άλλη»
γεύση στο φαγητό μας.
Καλή όρεξη σε όλους