Κόκκινη σάλτσα με μανιτάρια και 80% Superfood spread goji berry + κολοκύθα.

Υλικά:

1 μεγάλο κρεμμύδι

100γρ λάδι

50γρ λάδι

500γρ Λεπτοκομμένα μανιτάρια

500γρ χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος

1 λτ νερό

10γρ αλάτι

6γρ πιπέρι

1γρ ρίγανη

50γρ 80% Superfood spread Goji berry + κολοκύθα

4γρ κανέλα.

 

Διαδικασία παρασκευής (για VEGAN):

 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λεπτοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με τα 150γρ λάδι για 5 λεπτά.

Μετά προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά (από το 12(μέγιστο) στο 8), και βράζουμε για 20 λεπτά. 

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε τον βρασμό για 15 λεπτά.

Όταν βράζει, βάζουμε το σκέπασμα στην κατσαρόλα, αν θέλουμε αρκετή υγρασία στο φαγητό μας, ή αφαιρούμε το σκέπασμα, αν θέλουμε λιγότερο υγρό στο φαγητό μας. Ανακινούμε συχνά.

Σε ένα μικρό ποτήρι βάζουμε τα 50γρ λάδι με τα 50γρ 80% Superfood spread Goji berry + κολοκύθα, και τα ανακατεύουμε. Στο τέλος του βρασίματος, όταν σβήνουμε την φωτιά, ρίχνουμε το μίγμα λαδιού και 80% Superfood spread Goji berry + κολοκύθα, και την κανέλα και ανακατώνουμε απαλά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας μετά από 5 λεπτά.

 

Σημείωση 1: Αντί για 500γρ χυμός ντομάτας συμπυκνωμένο, μπορούμε να βάλουμε 1 κιλό ντομάτα αποφλοιωμένη και τριμμένη, οπότε βάζουμε 1λτρ νερό ακόμη.

 

Η προσθήκη του 80%Superfood spread Goji berry + κολοκύθας δίνει «άλλη» γεύση στο φαγητό μας.

Καλή όρεξη σε όλους