Για VEGAN
Υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι |
150γρ λάδι |
50γρ λάδι |
1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες |
500γρ χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος 1λτρ νερό |
8γρ αλάτι |
4γρ πιπέρι 1γρ ρίγανη |
50γρ 80%Superfood spread Goji berry+χυμό ροδιού |
2γρ κανέλα. |
Για Kρεατοφάγους:
Υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι |
150γρ λάδι |
50γρ λάδι |
1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες |
500γρ χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος 1λτρ νερό |
4γρ αλάτι |
2γρ πιπέρι 1γρ ρίγανη 5γρ σάχαρη |
50γρ 80%Superfood spread Goji berry+χυμό ροδιού |
2γρ κανέλα. |
2 μεγάλα λουκάνικα με πράσο. |
Διαδικασία παρασκευής (για VEGAN):
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λεπτοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με τα 150γρ
λάδι για 5 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε τις μπάμιες, και τις καβουρντίζουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τον
συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Μόλις αρχίζει να βράζει
χαμηλώνουμε την φωτιά (από το 12(μέγιστο) στο 8), και βράζουμε για 40 λεπτά και
κλείνουμε την φωτιά.
Όταν βράζει, βάζουμε το σκέπασμα στην κατσαρόλα, αν θέλουμε αρκετή υγρασία στο
φαγητό μας, ή αφαιρούμε το σκέπασμα, αν θέλουμε λιγότερο υγρό στο φαγητό μας.
Ανακινούμε συχνά.
Σε ένα μικρό ποτήρι βάζουμε τα 50γρ λάδι με τα 50γρ 80% Superfood spread Goji
berry+χυμό ροδιού, και τα ανακατεύουμε. Στο τέλος του βρασίματος, όταν σβήνουμε την
φωτιά, ρίχνουμε το μίγμα λαδιού και 80% Superfood spread Goji berry+χυμό ροδιού, και
την κανέλα και ανακατώνουμε απαλά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας
μετά από 5 λεπτά.
Διαδικασία παρασκευής (για κρεατοφάγους):
Κάνουμε όλα τα παραπάνω, με προσοχή στις αλλαγές των συστατικών, και:
Κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά ρολά πάχους 7μμ περίπου, που τα τσιγαρίζουμε σε ένα
αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι) για 8 λεπτά, και τα προσθέτουμε στο μίγμα με τις
μπάμιες (και την ζάχαρη), στα 10 λεπτά του βρασμού των μπαμιών, και ανακατώνουμε
ελαφριά.
Σημείωση: Αντί για 500γρ χυμός ντομάτας συμπυκνωμένο, μπορούμε να βάλουμε 1 κιλό
ντομάτα αποφλοιωμένη και τριμμένη, οπότε βάζουμε 500γρ νερό ακόμη.
Η προσθήκη του 80% Superfood spread Goji berry+χυμό ροδιού δίνει «άλλη» γεύση στο
φαγητό μας.
Καλή όρεξη σε όλους